"İdrar damlaması" son yıllarda gençlerde de görülmeye başlanan bir rahatsızlık. Kişinin ciddi anlamda zorlandığı bu tür bir problem can sıkacak duruma gelebiliyor. Peki idrarın damlama sorunu nasıl önlenebilir? İdrar damlaması ilacı var mı? Veya idrar damlaması için bitkisel çözümler nelerdir?
Sağlık |
Her birey günlük hayatta çeşitli ürolojik hastalıklarla karşılaşabilir. Üroloji bölümü hastalıklarının başında ise İdrar hastalıkları gelmekte. Elbette her idrar yolu hastalığın belirli nedenleri bulunabilir. Birçok insan bu konuda belki pek bilgi sahibi olmayabilir ancak idrarla alakalı hastalıklar son derece ciddi tehlikelere de neden olabilmektedir. Tabi bu hastalıklarda erken tedavi ve önceden önlem almak da hasta için önemlidir. Öte yandan idrarla alakalı hastalıklar her ne kadar ileri yaşlarda ortaya çıktığı sanılsada aslında çok genç yaşlarda idrar ile ilgili problemler görülebilir. Örneğin son zamanlarda gençlerin çok yaşadığı bir problem de idrar damlamasıdır.
Yani tuvalette gidip idrarını yaptıktan sonra ayağa kalktığında idrar damlaması meydana gelir. Her ne kadar kişi idrarını yaptıktan sonra 3-5 saniye bekleyip ondan sonra kalksa da yine "çiş damlaması" ile karşı karşıya kalıyor. Tabi bu arada ayağa kalktıktan sonra idrarın damlaması geçici bir sorun da olabilir. Bazı insanlarda belirli zaman aralıklarında idrar damlaması ortaya çıkabilir. Önemli olan tek şey bunun sürekli ve uzun sürmesidir. Eğer ki kişi 1-2 aydan fazla tuvaletini yaptıktan sonra idrar damlaması oluyorsa önlem almak kaçınılmaz oluyor. Peki tuvalet sonrası birkaç idrar damlası dökülüyorsa ne yapılmalı? İdrar damlamasına bitkisel tedavi uygulamak ne kadar doğru? Peki idrar damlaması için doktorlar ilaç veriyor mu? İşte merak edilen soruların yanıtı!
TUVALETTEN ÇIKTIKTAN SONRA İDRAR DAMLAMASI İÇİN NASIL ÖNLEM ALINMALI?
Her şeyden önce idrar damlaması eğer her geçen gün artıyorsa ve idrar yanması da söz konusu ise bir an önce bir uzmana gitmek şart. Veya idrar damlaması az oluyorsa bazen de hiç olmuyorsa bunun için Ürologlar hiçbir şey yapamadığını belirtmekte. Şu an için idrar damlaması tedavisi veya idrar damlaması için ilaç bulunmamaktadır. Peki iç çamaşırlarında kötü koku yapan idrar damlası için ne yapılabilir? Uzmanların genel olarak tavsiye ettiği birkaç şeyi şöyle sıralayabiliriz:
1. İdrar damlamasını önlemek için tuvalet sonrası genital bölgeyi (cinsel organı) sıvazlayın. Bu yöntemle idrar kesesinde kalmış olan damlaların dökülmesini sağlayacaktır.
2. Kişi tuvaletini yaptıktan sonra hemen kalkmamalıdır. Böylece kalan idrar bir veya iki dakika içinde kendiliğinden çıkacaktır.
3. Yine idrar damlaması sorununu yaşamamak için cinsel organ hafifçe sıkılarak aşağı doğru çekilmeli. Burada önemli olan şey çok hafif yapılmasıdır. Ayrıca idrar damlamasına yönelik herhangi bir ilaç şu an satışlarda bulunmuyor. Aynı zamanda idrar damlaması için bitkisel bir tedavi de söz konusu değil. Kişinin yapabilecekleri kısıtlıdır. Yukarıdaki yöntemlerin denenmesi dışında şu anda başka bir idrar damlama tedavisi yoktur.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.